De voordelen van een cleanroom schoonmaak


Een goede reiniging is extra van belang voor een extreem schone omgeving zoals een cleanroom. Het is de beste manier om contaminatie tegen te gaan. Verontreinigingen moeten tegengegaan worden, dan wel zo veel mogelijk beperkt worden. De schoonmaak van een cleanroom draagt bij aan het verwijderen van deeltjes die eventueel tot contaminatie kunnen leiden. Gaat het om sectoren die specifieke producten maken, dan draagt het schoonmaken van een cleanroom bij aan het behouden van de kwaliteit van het product. Deze consistentie is van groot belang, ook met het oog op de normen en specificaties waaraan voldaan moet worden.

Laten we bovendien niet vergeten dat de schoonmaak van een cleanroom bijdraagt aan de algehele veiligheid binnen deze ruimte. Hiermee bedoelen we zowel de veiligheid van werknemers als de producten. Het schoonhouden van deze ruimte voorkomt ongewenste chemische reacties of het ontstaan van elektrostatische ontladingen. Bijkomend voordeel van een cleanroom schoonmaak is dat er efficiënter gewerkt kan worden. Immers zorgt een contaminatie voor problemen die tijd en moeite kosten om op te lossen. Die tijd en moeite wordt bespaard dankzij onze grondige reiniging.

Wij beschikken over jaren aan ervaring en weten hierdoor als geen ander hoe wij de reiniging van een cleanroom naar behoren uit moeten voeren. Naast de hierboven genoemde voordelen heeft deze schoonmaak bijkomende voordelen voor cleanrooms waarin apparatuur wordt geproduceerd. Deeltjes kunnen niet meer leiden tot schade, wat de levensduur van de apparatuur significant verlengt. Een goed voorbeeld hiervan is de chipindustrie. Zelfs de kleinste deeltjes kunnen ervoor zorgen dat chips minder goed werken en sneller kapot gaan. Dankzij onze aanpak worden dergelijke problemen voorkomen.

Cleanroom reiniging voor verschillende sectoren


Cleanrooms zijn er in diverse varianten. Zo zijn er ruimtes die duizenden vierkante meters groot kunnen zijn, maar er zijn ook cleanrooms die alleen uit een werktafel bestaan. Hoe groot of klein de cleanroom ook is, u kunt het schoonmaken van de cleanroom overlaten aan onze Valoristen. Cleanrooms worden veelvuldig ingezet bij het produceren van geneesmiddelen. Daarom is deze reiniging een interessante optie voor de farmaceutische industrie. Veilige geneesmiddelen blijven gewaarborgd. Daarnaast worden cleanrooms gebruikt voor de fabricage van chips en halfgeleiders. Voor de chipindustrie zijn goed werkende chips van groot belang. Onze opkuis draagt hieraan bij.

Ook zijn cleanrooms een essentieel onderdeel van de levensmiddelenindustrie. Een cleanroom reiniging draagt bij aan een verhoogde voedselveiligheid. Maar ook voor sectoren zoals de zorg en laboratoria is een schone werkomgeving essentieel. Voor al deze sectoren is zuiverheid, hygiëne en het voorkomen van contaminatie van belang. Wij dragen hier graag ons steentje aan bij.

Reken op onze Valoristen voor cleanroomreiniging


De schoonmaak, desinfecteren of ontsmetten van uw cleanroom en labo trekkasten is essentieel en vergt een specifieke aanpak. Gezien de hoge eisen en normen die er gelden in een cleanroom, kan een cleanroomreiniging enkel uitgevoerd worden met kennis van zaken. Voorkom ziekenhuisbacteriën en besmettingen. High-Care zones vergen extreem hoge eisen. Onze Valoristen zijn opgeleid en getraind om volgens de correcte procedure en protocollen te werken en voeren met de nodige precisie een cleanroomreiniging uit.

Na een bezoek van onze expert, stellen we een plan op zodat alles in kaart kan worden gebracht. Samen stellen we een stappenplan op zodat we met de juiste producten en aanpak de werken kunnen uitvoeren.

Wat bieden we u aan?
• Reinigen en desinfecteren
• Cleanrooms
• Zuurkasten
• Microbiologische stations
• Laminaire flowkasten
• Validatie
• Plaatsen en integriteitstest HEPA filters
• Microbiologische staalnames
• Oppervlakte
• Lucht

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.