Waarom is een dampkap reinigen zo belangrijk?

De dampkap wordt dagelijks gebruikt en na verloop van tijd koeken vetdruppels zich aan op de oppervlakte en in het afzuigkanaal van uw dampkap. Deze vetdruppels zijn ontvlambaar en dat in combinatie met de hoge temperaturen bij het koken, maakt duidelijk dat het reinigen van de dampkap noodzakelijk is! In het geval van een brand zal de verzekeringsmaatschappij u bovendien vragen om de nodige attesten voor te leggen waarmee u kunt aantonen dat uw dampkap door een externe firma tijdig werd gereinigd.‍ Heeft u zich niet gehouden aan de regels over het reinigen van uw dampkappen? Dan kan het zijn dat uw keuken brandgevaarlijk is en bij controle beboet kan worden. Daarom is het belangrijk om uw dampkap in de horeca te laten schoonmaken door professionals.

Hoe reinigen we uw dampkappen?

Wij reinigen afzuigkanalen en dampkappen op verschillende manieren. Eerst en vooral door een manuele reiniging. Hierbij spuiten wij een foam in, reinigen we daarna manueel met sponsjes, spoelen we alles na en maken we alles droog. Daarnaast werken we ook met hogedrukreiniging. We schuimen de dampkap in, schrobben met sponsjes en spoelen na met warm water onder hoge druk. Wanneer het zich toelaat reinigen we kanalen ook met schuim en een roterend borstelsysteem.  Als de dampkap droog is, zetten we deze in de olie. Ook een biologische reiniging met Bio Vent behoort tot de opties. Uw Valorist® reinigt uiteraard ook de vetfilters en alle andere onderdelen van uw dampkap. Afhankelijk van de situatie, zal hij of zij u de juiste aanbevelingen doen voor verdere reiniging. Heeft u een dampkap met een pulsie systeem? Ook die kunnen wij onderhouden. Tot slot kunt u ook op ons rekenen voor het reinigen van de luchtgroep, het luchtkanaal en het vervangen van filters. Kortom, wat voor dampkap u ook heeft, Valor Services Group heeft de juiste methodes om uw keuken brandveilig te houden!

Filters in uw dampkap reinigen

Naast het reinigen van de dampkappen, is het belangrijk om de filters in uw dampkap te reinigen. Wanneer dampkapfilters onvoldoende gereinigd zijn, kan hier ophoping plaatsvinden van vet en andere ontvlambare verontreinigingen. Gezien het gebruik van open vuur in een keuken, is het daarom enorm belangrijk om de filters in uw dampkap te reinigen. Ook is het belangrijk om het afzuigrooster schoon te maken. Het afzuigrooster is de eerste lijn van defensie van uw dampkap tegen vervuilingen van buitenaf. Wanneer u niet voldoende uw afzuigrooster laat schoonmaken, kan er brand ontstaan wanneer er een open vlam de vettige troep aan uw afzuigrooster ontvlamt. Laat daarom altijd uw dampkap schoonmaken door een professional.

Ga voor een nette en brandveilige keuken

Na de reiniging van uw dampkappen leveren we een attest af voor uw brandverzekering. Dit attest is ook voor de voedselveiligheid (HACCP-wetgeving) noodzakelijk. Het zorgt er namelijk voor dat u de bekende “smiley” kan behalen. Wanneer u zich niet houdt aan de HACCP-wetgeving, kunt u beboet worden voor het niet navolgen van de brandveiligheidsmaatregelen. Het grootste gevaar van het niet reinigen van uw dampkappen is voor u en uw werknemers die met open vuur in de buurt van ontvlambare stoffen moeten werken. De brandverzekering kan u weigeren te betalen wanneer er in geval van brand geen certificaat voor het onderhoud van de dampkappen aanwezig is. Als bedrijf in de horeca geniet u dus enkel van voordelen als u door onze Valoristen uw dampkap laat reinigen.

Zoekt u professionals die uw dampkap kan reinigen in de horeca? Kijk dan niet verder en vraag daarom snel om meer informatie over ons Kitchen KARE pakket of vraag om een offerte voor het reinigen van uw dampkappen. Bel hiervoor naar +32 3 304 86 44.

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.