Waarom de dampkap reinigen zo belangrijk is

De dampkap wordt dagelijks gebruikt en na verloop van tijd koeken vetdruppels zich aan op de oppervlakte en in het kanaal van je dampkap. Deze vetdruppels zijn licht ontvlambaar en dat in combinatie met de hoge temperaturen bij het koken, maakt duidelijk dat het reinigen van je dampkap noodzakelijk is! In het geval van een brand zal de verzekeringsmaatschappij je bovendien vragen om de nodige attesten voor te leggen waarmee je kan aantonen dat je dampkap door een externe firma tijdig werd gereinigd.

Hoe reinigen we je dampkappen?

Wij reinigen afzuigkanalen en dampkampen op verschillende manieren. Eerst en vooral door een manuele reiniging. Hierbij spuiten wij een foam in, reinigen we daarna manueel met sponsjes, spoelen we alles na en maken we alles droog. Daarnaast werken we ook met hogedrukreiniging. We schuimen de dampkap in, schrobben met sponsjes en spoelen na met warm water onder hoge druk. Als de dampkap droog is, zetten we deze in de olie. Ook een biologische reiniging met Bio Vent behoort tot de opties. Je Valorist® reinigt uiteraard ook de vetfilters en alle andere onderdelen van je dampkap. In functie van de situatie, zal hij/zij je de juiste aanbevelingen doen voor verdere reiniging. Heb je een dampkap met een pulsie systeem? Ook die kunnen wij onderhouden. Tot slot kan je ook op ons rekenen voor het reinigen van de luchtgroep, het luchtkanaal en het vervangen van filters.

Ga voor een nette en brandveilige keuken

Na de reiniging leveren we een attest af voor je brandverzekering. Dit attest is ook voor de voedselveiligheid (HACCP-wetgeving) noodzakelijk. Het zorgt er namelijk voor dat je de gekende “smiley” kan behalen. Als bedrijf in de horeca geniet je dus enkel van voordelen als je door onze Valoristen je dampkap laat reinigen. Vraag daarom snel om meer informatie over ons Kitchen KARE pakket of vraag om een offerte voor het reinigen van je dampkappen. Bel hiervoor naar +32 3 304 86 44.

Vraag een offerte aan

via ons contactformulier

via telefoon +32 (0) 3 304 86 44

via ons e-mailadres info@valorservicesgroup.be

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.