Droogijsstralen, efficiënt en milieuvriendelijk

In de voortdurende zoektocht naar efficiënte en milieuvriendelijke reinigingsoplossingen biedt droogijsstralen of CO2-stralen een innovatieve uitkomst. Deze geavanceerde schoonmaaktechniek, die deel uitmaakt van ons Special Kare pakket, is ideaal voor situaties waar water niet de voorkeur heeft. Met onze focus op ijsstralen op locatie garanderen we niet alleen een perfecte dieptereiniging maar bieden we ook een service die zich aanpast aan uw specifieke behoeften. Maak kennis met de mogelijkheden die deze techniek uw bedrijf kan bieden en laat u positief verrassen over wat reiniging door droogijsstralen u gaat kosten.

 

Droogijsstralen

In omstandigheden waar niet met water gereinigd kan worden, bieden we droogijsstralen of CO2-stralen aan. Deze gespecialiseerde schoonmaaktechniek maakt deel uit van ons Special Kare pakket voor bedrijven. Vóór aanvang van de werken maken we steeds een risicoanalyse zodat alles vlot en veilig verloopt.

 

·  Milieuvriendelijke oplossing

·  Toepasbaar op alle oppervlakken

·  Geschikt voor elektriciteitskasten

 

Reiniging door middel van droogijsstralen

Droogijsstralen is een bijzondere reinigingsmethode waarbij kleine deeltjes droog ijs (in vaste vorm) samengeperst worden tot een temperatuur van –78,5°C en worden afgevuurd op het oppervlak. Na botsing met het oppervlak verdampen de CO2-deeltjes. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief én tijdbesparend alternatief voor diverse sectoren als industriële reinigingsmethode. De straaltechniek is wellicht de meest efficiënte manier om hardnekkig vuil van oppervlakken en/of machines te verwijderen. Droogijsstralen is een reinigingstechniek die ontwikkeld werd voor de NASA – voor onder andere het reinigen van hun spaceshuttles – en is sinds het midden van de jaren 80 ook commercieel beschikbaar. Door de specifieke eigenschappen van CO2-stralen zijn diverse toepassingen mogelijk op een breed terrein. De toepasbaarheid werd nog in belangrijke mate verbeterd door de ontwikkeling van de ‘controljet’ die op de straalpistolen aangebracht kan worden.

Toepassingen van droogijsstralen

In de voedingsindustrie wordt droogijsstralen, ook wel CO2-stralen genoemd, toegepast waar verhard zetmeel moet worden verwijderd of waar kettingkasten van smeervetten en oliën ontdaan moeten worden. De chemische en petrochemische industrie past deze techniek toe om onderdelen van grote compressoren te reinigen. In bepaalde mate kunt u er zelfs roest van metaal mee verwijderen. Mogelijke toepassingen van CO2-stralen zijn ook het verwijderen van hars van een metalen ondergrond, suikerstof, black carbon, en meer. Daarnaast passen we droogijsstralen toe bij het inwendig reinigen van elektriciteitskasten. Elektrische componenten die vervuild zijn, kunnen leiden tot overslagspanning met kortsluiting en brand tot gevolg. Vooral stroomkasten op schepen zijn hieraan erg onderhevig. Geoxideerde koperstaven houden de warmte vast waardoor technische ruimtes niet voldoende gekoeld raken en dus kortsluiting en brand kunnen ontstaan.

Minder afvalverwerking

Droogijsstralen is zeer effectief wanneer men zo weinig mogelijk afval wenst te verwerken. Bij hoge druk reinigingen worden er vaak honderden of duizenden liters water verbruikt. Dat water dient vaak verwerkt te worden omwille van de verontreiniging. De verwerking van afvalwater is de dag van vandaag een zeer kostelijk proces. Bij droogijsstralen minimaliseert men de afvalverwerking tot stofdeeltjes die met een stofzuiger verwijderd kunnen worden.

Het verloop van het reinigingsproces

 

‍Impact

De persluchtstroom die het droogijs versnelt en het design van de nozzles, zorgen voor een grote kinetische impact.

 

Thermoshock

Door het temperatuurverschil tussen het te behandelen oppervlak en het droogijs ontstaat een grote temperatuurgradiënt. Deze temperatuurgradiënt veroorzaakt microscopische scheurtjes in de vervuilende laag, waardoor deze loskomt.

 

‍‍Micro-explosie

Op het moment dat het droogijs deeltje het te behandelen oppervlak raakt, wordt het omgezet in gas. Het volume van het gas is ongeveer 800 keer groter dan het droogijs deeltje. Dit veroorzaakt een liftende kracht waardoor het vuil verwijderd wordt.

Doe een beroep op de expertise van onze Valoristen met ijsstralen op locatie

Wilt u meer weten over de werking en toepassingen van CO2-stralen? Wilt u weten wat reinigen door middel van droogijsstralen u gaat kosten? Of wilt u de expertise van Valor Service Group inzetten om een oppervlak of machine te reinigen? Wat uw vraag ook is, laat het ons weten; onze Valoristen helpen u graag verder. Bel hiervoor naar +32 3 304 86 44 of vul het contactformulier in.

Vraag een offerte aan:

·  via ons contactformulier

·  via telefoon +32 (0) 3 304 86 44

· via ons e-mailadres info@valorservicesgroup.be

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.