Onderhoud door onze Valoristen

Tijdens een onderhoud reinigen de Valoristen uw luchtkanalen en -groepen niet alleen. We pakken het schoonmaken van luchtkanalen grondig aan en desinfecteren ze bijgevolg ook om zo alle bacteriën en virussen te doden. Het ventilatiesysteem reinigen draagt zo bij aan een gezondere werkomgeving. Maar ook uw klanten zullen profiteren van de hogere luchtkwaliteit. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld horecagelegenheden, waarbij bezoekers langer blijven. Ventilatie kanalen laten schoonmaken door onze Valoristen voorkomt deze problemen.

 

Hoe pakken we een luchtkanaalreiniging aan?

Tijdens het onderhoud reinigen we de luchtkanalen door middel van een roterende borstelmachine die al dan niet gekoppeld is aan perslucht. Dankzij deze techniek kunnen we alle stofdeeltjes van de wanden van het kanaal wegborstelen. De luchtstroom blaast ze mee naar de richting van onze onderdrukunit zodat de deeltjes allemaal uit het kanaal verdwenen zijn. Tot slot reinigen we ook de luchtbehandelingskasten en de extractie- en pulsieroosters.

 

Door de onderdruk uit te blazen en met behulp van industriële stofzuigers, reinigen we luchtgroepen. Daarna maken we schoon met water en reinigingsmiddel en vervangen we de luchtfilters. Zo geniet u dus van een zeer grondige ventilatie- en luchtkanaalreiniging en zijn u en uw werknemers na het schoonmaken van de luchtkanalen weer verzekerd van een uitstekende luchtkwaliteit.

Waarom luchtkanalen schoonmaken en desinfecteren belangrijk is

Tijdens het reinigen van de luchtkanalen is desinfectie noodzakelijk om alle schimmels, virussen en schadelijke bacteriën te doden. Door middel van een verneveling zijn we 100% zeker dat we elk hoekje en elk kantje kunnen desinfecteren als onderdeel van de luchtkanaalreiniging. Ook de extractie- en pulsieroosters worden gedesinfecteerd. Wij desinfecteren met gestabiliseerde waterstofperoxide. Dit is geurloos, kleurloos en heeft de eigenschap om slechte geuren te neutraliseren.

 

Andere voordelen van ventilatiekanalen schoonmaken

Luchtkanalen verzorgen de ventilatie van uw werkomgeving. Ze zorgen voor de afvoer van vervuilde lucht, dampen, vieze geurtjes en meer. Daarnaast wordt frisse lucht aangevoerd. Ook voeren ventilatiekanalen warmte af, bijvoorbeeld hitte die gegenereerd wordt tijdens het koken. De luchtstroom wordt algeheel gereguleerd. Zijn de ventilatiekanalen vies, dan werkt dit systeem minder efficiënt. De ophoping van vuil vermindert de prestaties.

 

Luchtkanalen reinigen leidt tot een hogere kwaliteit van de lucht binnen. Dit heeft een positieve impact op de veiligheid van uw werkomgeving. Vervuilde ventilatiekanalen maken de lucht duf en stoffig. Dit voelt u tijdens het ademen. Bovendien kan vervuilde lucht op de lange termijn leiden tot gezondheidsproblemen, door de virussen en schadelijke bacteriën die in de lucht blijven hangen. U wilt de gezondheid van uw medewerkers beschermen, maar ook van bezoekers die bij uw horecagelegenheid of bedrijf langskomen. 

 

Ventilatiekanalen schoonmaken voor horecagelegenheden

Ventilatiekanalen reinigen doen wij voor diverse ondernemingen. Onze volledige reiniging zorgt ervoor dat de werkvloer een aangename en veiligere plek is. Met ons aangepast onderhoudsplan kunnen wij bijvoorbeeld kantoren helpen. Horecagelegenheden zijn een andere plek waar het goed onderhouden van de luchtkanalen van groot belang is. Hier worden voedingswaren geprepareerd. De lucht heeft niet alleen invloed op de frisheid, maar ook op de algehele hygiëne binnen een keuken. Op het gebied van hygiëne bent u als horeca ondernemer aan normen gebonden. Het is dus van groot belang dat u dit op orde heeft.

 

Tijdens het koken komen deeltjes vrij. Hierbij kunt u denken aan vet en olie, maar er kunnen ook gevaarlijke stoffen vrijkomen. Een goede afvoer van deze deeltjes is belangrijk. Toch kunnen deze deeltjes, in het bijzonder vet en olie, zich ophopen in uw ventilatiekanalen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het systeem minder efficiënt werkt, maar het kan ook leiden tot brandgevaar. Immers wordt er met hoge temperaturen gewerkt. Het reinigen van ventilatiekanalen is niet alleen beter voor de gezondheid van uw collega’s, maar voor de algehele veiligheid van uw onderneming. Een vetlaag van 2 mm kan namelijk al enorme risico’s opleveren.

 

Luchtkanaalreiniging voor de industriële sector

Ook voor bedrijven binnen de industriële sector is het van belang om de ventilatiekanalen schoon te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Binnen deze sector is de kans op vervuilde lucht groter. In de productiehal of machineruimtes ontstaan al snel gassen, fijnstof en dampen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een gezond binnenklimaat voorkomt deze klachten, verhoogt de productiviteit, vermindert het ziekteverzuim, beschermt de materialen en verbetert de algehele arbeidsomstandigheden.

 

Wat kunt u doen om luchtkanaal problemen te voorkomen?

Uiteraard kunt bij ons terecht voor het schoonmaken en het laten controleren van uw luchtkanalen. Maar u kunt daarnaast zelf een aantal stappen ondernemen om te checken of het systeem nog in orde is. Ten eerste is een visuele inspectie een aanrader. Wordt de ophoping van vuil te heftig, dan is het tijd om aan de bel te trekken. Zorg voor een schone werkomgeving en vervang zelf regelmatig de filters van het systeem. In het geval van problemen schakelt u altijd onze Valoristen in, want het verkeerd schoonmaken van luchtkanalen gaat met risico’s gepaard.

 

Luchtkanalen onderhouden

U kunt onze Valoristen niet alleen inschakelen voor een eenmalige schoonmaak van de ventilatiekanalen, maar u heeft daarnaast de optie om te kiezen voor een onderhoudscontract. Tijdige controle verhoogt de veiligheid op de werkvloer, voorkomt hoge kosten voor reparaties en is beter voor de gezondheid van uw werknemers en klanten. Schone lucht heeft een positieve impact op de productiviteit van collega’s. Dat maakt ons KARE-pakket tot zo’n waardevolle investering voor uw onderneming, of het nu gaat om een horecaonderneming, een kantoorpand of een bedrijf uit de industriële sector.

 

Ventilatie reinigen kosten

Luchtkanalen reinigen doen wij tegen aantrekkelijke tarieven. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is optimaal. Laat u door ons uw ventilatiekanalen reinigen, dan bent u zeker van een eindresultaat waar u 100% tevreden over zult zijn. Wilt u meer info over de kosten? Neem gerust contact met ons op of vraag een gratis en geheel vrijblijvende offerte aan.

 

Bel voor meer informatie over de mogelijkheden van luchtkanaalreiniging

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor luchtkanaalreiniging door Valor Services Group? Of wilt u meteen een afspraak maken voor een onderhoud van de luchtkanalen? Neem contact op met ons en vraag om meer informatie aan een van onze ervaren medewerkers over het schoonmaken van luchtkanalen. U bereikt ons via het contactformulier of via het nummer +32 3304 86 44.

European Ventilation Hygiene Association

Valor Services Group is lid van de EVHA. Hierdoor dragen we zorg dat al onze Valoristen getraind worden volgens de EN15780 norm en dat ze regelmatig een opfrissing krijgen via onze Valor Academy.

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.

Geïnteresseerd?

Vraag een offerte aan

Bedankt! Je bericht werd goed ontvangen en wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.
Oops! Er ging iets mis bij het invullen van het formulier.

Via telefoon

+32 3 304 86 44

Via ons e-mailadres

info@valorservicesgroup.be