Desinfecteren met UVC licht, vaarwel virussen!

Een zeer effectieve manier om micro-organismen en virussen onschadelijk te maken door UVC licht.
Desinfecteren met UVC licht, vaarwel virussen!

Desinfecteren met UVC licht

Wat is UVC licht?

UVC licht is straling met een korte golflengte tussen 200 en 280 nanometer. Dit licht is schadelijk voor de mens, want het vernietigt huidcellen. Gelukkig wordt natuurlijk UVC licht volledig geblokkeerd door onze atmosfeer. UVC licht is wel zéér geschikt voor microbiologische desinfectie en is bovendien een bijzonder schone technologie.

Desinfectie met UVC, weg virussen!

UVC licht is in staat om water, lucht en oppervlakken te desinfecteren. Het maakt micro-organismen en virussen onschadelijk op een zeer effectieve manier, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen. De geur, kleur en smaak veranderen niet, even als de watersamenstelling op zich. Het is eigenlijk heel simpel: micro-organismen worden ‘gedood’, zelfs micro-organismen die resistent zijn tegen chloor-,antibiotica, of organische biociden.

"UVC licht is in staat om water, lucht en oppervlakken te desinfecteren. Het maakt micro-organismen en virussen onschadelijk op een zeer effectieve manier, zonder dat er chemicaliën aan te pas komen.”

Hoe werkt UVC desinfectie?

Micro-organismen zoals bacteriën en schimmels absorberen van nature UVC licht. Maar wanneer het UVC licht de cel van een micro-organisme binnendringt, verbreekt het de DNA-verbindingen in de cel. Deze moleculaire verandering maakt het DNA onbruikbaar voor het essentiële proces van transcriptie (metabolisme) en replicatie (celdeling). Dit maakt het micro-organisme onschadelijk en zorgt ervoor dat het dus afsterft.

De voordelen van UVC desinfectie

De UVC techniek is meer dan 100 jaar oud en heeft zijn efficiëntie reeds bewezen tegen water- en lucht gedragen pathogene micro-organismen zoals degene die ziektes veroorzaken als Cholera, Hepatitis, Polio, Tyfus, Giardia, Cryptosporidium en vele andere bacteriële, virale en parasitaire ziekten.

  • Micro-organismen kunnen geen resistentie tegen UVC licht opbouwen.
  • UVC installaties hebben een lage aanschaf- en installatiekosten zijn eenvoudig te onderhouden.
  • UVC technologie is milieuvriendelijk en laat geen residu achter.
  • UVC licht is niet schadelijk voor de omgeving. Het tast alleen het DNA van het micro-organisme aan en heeft geen enkel effect op andere eigenschappen.
  • UVC straling werkt onmiddellijk en de ruimte is onmiddellijk weer beschikbaar.
  • UVC desinfectie is een fysisch proces. Er worden dus geenchemicaliën gebruikt. Smaak, kleur en geur van het medium (de drager, zoals vloeistoffen of oppervlakken) blijven onaangetast.
  • Het effect van de UVC desinfectie is gerelateerd aan de UV dosis(het product van de intensiteit en de blootstellingstijd aan het micro-organisme). De efficiëntie kan eenvoudig gemeten worden eens het systeem gevalideerd is.

Onze oplossingen voor desinfectie met UVC licht

Download

More Articles