Welk vliegend ongedierte of insecten bestaan er?


Hierbij spreken we vooral over vliegen (kamervlieg, vleesvlieg, klustervlieg, grasvlieg, fruitvlieg), wespen, motten (voorraadmotten, kleermotten), muggen, motmuggen, dansmuggen en meer. Hieronder bespreken we deze verschillende soorten vliegend ongedierte in meer detail.

Klustervliegen bestrijden


Vliegen bestrijden behoort tot de specialiteiten van onze Valoristen. Bij vliegen zijn er verschillende soorten. Wat ze meestal gemeen hebben, is dat ze worden aangetrokken tot voedsel en voedselresten. De motivatie van de vliegen maakt voor u niet uit: u wilt van ze af zien te komen. Vliegen worden vies gevonden en hebben een negatieve impact op de hygiëne binnen uw gebouw. Onze specialisten kunnen u daarbij helpen.

Naast vliegen bestrijden kunt u ook bij ons terecht als u te maken hebt met klustervliegen. Klustervliegen zoeken overwinteringsplaatsen. Alhoewel ze erop lijken, zijn klustervliegen niet hetzelfde als de standaard huisvlieg. Ze hebben een veel sterkere neiging om in clusters samen te komen. Daarnaast zijn ze groter en opvallender, wat inhoudt dat uw bezoekers sneller last van dergelijke vliegen kunnen hebben. Deze vliegen komen graag samen op ramen en zonnige plekken. Daar wilt u zo snel mogelijk vanaf zijn. Wij staan u hierin bij.

Wespennest verwijderen


Wespen zijn ook talrijk aanwezig tijdens de warmere periodes en kunnen veel overlast bezorgen wanneer de nesten zich in of rond uw zaak of huis bevinden. Bovendien vormen wespen een gevaar voor de gezondheid van mensen. U wilt dat bezoekers zich veilig voelen. Wij dragen hieraan bij door wespen aan te pakken en een eventueel aanwezig wespennest te verwijderen. De bestrijding van wespen is een klus die wij al jaren doen en waarmee wij veel ervaring hebben.

Motten bestrijden


Er zijn ook allerlei soorten motten. We hebben de motmuggen die vooral in en rond rioleringen en afvoeren huizen. Daarnaast zijn er de meelmotten, die u herkent aan hun bruine kleur en hun geringe formaat. Ze worden ook wel de voorraadmot genoemd, omdat ze zich graag nestelen in uw voorraad. Als een vrouwtje daar eitjes legt, heeft u een groot probleem. Meelmotten bestrijden is daarom een aanrader. In de avond zoeken ze graag lampen op, zo kunt u ze vinden. En dan zijn er de motten die grote schade kunnen toebrengen aan bijvoorbeeld textiel, tapijten maar ook voedsel kunnen contamineren.

Muggen bestrijden


Muggen zijn nog een goed voorbeeld van vliegend ongedierte waar u, uw werknemers en uw bezoekers bijzonder veel last van kunnen ondervinden. U zit niet fijn als een mug continu in uw oren zoemt. Een muggensteek leidt tot kriebels die hinderlijk zijn. Bovendien kunnen muggen ziektes overbrengen, waardoor u nog verder van huis bent. Het aanpakken van muggen is daarom een must, zeker als ze in grote getalen aanwezig zijn. Dit kan binnen, maar muggen bestrijden buiten behoort ook tot de mogelijkheden. Niet alleen kunt u bij ons terecht voor de verdelging van muggen, maar ook voor advies om muggenplagen te voorkomen.

Hoornaar verdelgen


Naast wespen bestrijden kunnen wij u ook helpen bij de aanpak van de hoornaar, een vervelend soort wesp waar uw onderneming veel hinder van kan ondervinden. De omvang van deze wespensoort is flink en hun steek kan behoorlijk pijn doen. Alhoewel ze niet snel aanvallen, bevat hun steek veel gif. Hierdoor is de steek pijnlijk en kan het vervelende gevolgen hebben zoals zwelling en roodheid. Hoornaars zijn vaak buiten te vinden, maar kunnen zich ook binnen nestelen. Bevinden ze zich in de buurt van mensen, dan is het zaak om dit vliegende ongedierte snel te bestrijden.

Bijen verdelgen


Bijen zijn essentiële insecten. Als zij niet bestuiven, zijn er geen zaden en vruchten om de wereld te voeden. Tegelijkertijd kan uw onderneming last ondervinden van bijen als zij in te grote getalen aanwezig zijn. Bijen bestrijden is geen optie omdat het een beschermde diersoort is. Ze mogen niet zomaar gedood worden. Immers gaat het de laatste jaren steeds slechter met de bij en is extra bescherming nodig. Wel kunnen wij bijennesten voor u verwijderen, zonder dat hierbij de bijen gedood worden. Daarnaast kunt u een imker inschakelen. Zij halen bijen levend op.

Vliegen bestrijden horeca


Vliegen bestrijden in de horeca is één van de klussen die wij het vaakst uitvoeren. Er zijn verschillende redenen waarom u dit probleem het beste zo snel mogelijk kunt aanpakken. Ten eerste is het simpelweg smerig. Als uw klanten eten en drinken, willen zij niet met insecten te maken krijgen. Dit kan de eetlust verpesten en u zelfs klanten kosten, want zij verplaatsen zich liever naar een horecagelegenheid waar ze niet met insecten te maken krijgen. De aanwezigheid van vliegen kan leiden tot een lagere klanttevredenheid. Vliegen bestrijden in de horeca is daarom van essentieel belang.

Naast het ongemak voor uw klanten hebben vliegen een negatieve impact op de hygiëne binnen uw horecagelegenheid. Ze landen op diverse oppervlakken, waaronder het voedsel. Hier kunnen ze ziektekiemen en bacteriën overbrengen. Dit is een gevaar voor de gezondheid van uw klanten. U kunt zich de negatieve recensies wel voorstellen als klanten ziek worden na een bezoek aan uw onderneming. Bovendien zijn er normen en wetgeving waar u aan dient te voldoen. Is ongedierte aanwezig tijdens een keuring, dan kan dit leiden tot boetes of zelfs de sluiting van uw horecagelegenheid. De reputatieschade valt niet te overzien. Laat daarom uw vliegenprobleem aanpakken door onze Valoristen.

Welke stappen ondernemen we om ongedierte te bestrijden?


De Valorist gaat als volgt te werk om u te verlossen van deze vervelende diertjes:

• Een expert komt ter plaatse om vast te stellen welk ongedierte u (over)last bezorgt.
• Er wordt een plan van aanpak opgesteld.
• Er wordt gestart met de bestrijding.
• U kunt te allen tijde alles volgen in onze online applicatie.

Kies voor een veilige en professionele aanpak!


Dankzij onze Valoristen bent u verzekerd van een goede aanpak met een uitstekend resultaat. Uiteraard gaan we hierbij steeds te werk met de juiste en veilige producten.
Heeft u last van ongedierte in uw zaak of wenst u preventieve behandelingen? Aarzel niet en schakel onze Valoristen in! Maak snel een afspraak door te bellen naar +32 3 304 86 44.

Schakel de hulp in
van onze Valoristen

Wil je een afspraak maken voor een professionele reiniging? Of heb je een vraag over onze diensten of aanpak? Het team van Valor Services Group staat voor je klaar.

Wil je graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Je bereikt ons via het contactformulier of  te bellen naar +32 3 304 86 44.
Tevens schakel je ons in voor bijvoorbeeld ongediertebestrijding. Ook het verdelgen van kakkerlakken of ratten nemen wij voor onze rekening.