Ook onze Valoristen dragen hun steentje bij voor zuivere buitenlucht 🤘🏻

Lucht zit overal! Binnen, buiten en staat continu met elkaar in verbinding...
Ook onze Valoristen dragen hun steentje bij voor zuivere buitenlucht 🤘🏻

Lucht zit overal!

Binnen, buiten en staat continu met elkaar in verbinding. De HVAC branche richt zich met name op de binnenlucht en luchtkwaliteit. Hoe mooi is het dan, als je werkzaam bent in de HVAC, je ook een steentje kan bijdragen aan schone buitenlucht zodat er ook binnen minder lucht vervuiling komt? Gewoon door het planten van luchtzuiverende bomen op een unieke aanplantwijze in samenwerking met onze partner ViridiAir! Dan doe je dus iets positiefs voor het klimaat en de gezondheid 💪

Door zelf mee te helpen bij een project gelegen langs de snelweg konden onze Valoristen ook voelen wat natuur, duurzaamheid en het filteren van uitlaatgassen is. We planten jonge boompjes omdat die sneller aanslaan. Tevens beschermen we de stroken enkele jaren om te voorkomen dat het blad wordt opgegeten door b.v. herten (zie video).

Om onze luchtzuiverende bomen te laten groeien zijn extra handjes nodig! Vooral ook omdat we in filterstroken planten (geen traditionele bosgebieden). Dat is vrij nauwkeurig werk.

Geen bos maar filterstroken!
Tussen de stroken door moet de wind flink kunnen razen.
Zo ontstaat wrijving langs de blaadjes en blijft b.v. fijnstof kleven.
Ook de bladstructuur en de duur dat de boom groen blijft helpen mee in het gehele filterproces (o.a. bij opname van NOx ,ammoniak, ozon en CO2 van belang).
Daar selecteren we dus op. Een duurzaam filterprincipe en 100% natuurlijk.

Mooi toch!? 🌳

Download

More Articles